2019 > 08

Tiden rusar fram och valparna är redan 6 veckor-här kommer uppställningsbilderna från förra helgens fotostund i solen!

Våra fina småstjärnor, första gången på bordet <3

Läs hela inlägget »

I helgen har vi haft besök från Finland, både av valpspekulant och av Anni, som äger valparnas fina pappa "Aarne"..och vilken härlig helg det blev med fint väder och mycket bus ute!

Läs hela inlägget »

Nu är valparna snart 5 veckor, tiden rusar iväg. Ev har vi en hane som ännu inte har en familj att flytta till.
Valparna utforskar världen utanför hagen. Deras personligheter börjar att visa sig och vi ska snart ta ett beslut om vem som ska stanna. 

Läs hela inlägget »

MhaLhi's Cookies and Cream, våran Meera! Vi är så glada i henne..i år har hon förutom att förgylla våra dagar hunnit fylla 2 år, få ihop bästa-tik placeringar på utsällning och starta sina två första Lure Coursing prov!
I slutet på juli var hon och Nina i Strömsholm där hon blev placerad 8/32 tikar i INT klass, bara 2 poäng från cert. Wroooommm..

Läs hela inlägget »

Våran lilla maskot, Mira, är den första xolon i Sverige - alla storlekar - att bli NORDIC SHOW champion! Helt otroligt, och detta samt de övriga titlarna sedan första utställningen hon var på,
i oktober 2018.

SE JV-2018
Fin, Nor, Sve champion
(Nordisk champion)
NORDIC SHOW champion
**Wonderland Itar Sheyenne**

Läs hela inlägget »

Vi har haft besök av kennel Amelion´s, dvs våra goda vänner Fanny & Johan. Med sig hade dom bland annat Doctor´s vackra dotter Leija (Amelion´s Verona) En otroligt vacker pufftik!
Hon ville ner på stranden och bada såklart ;)

Läs hela inlägget »

Idag är valparna 16 dgr och har öppnat ögonen. Dom är så fina!
Vi har fått några förfrågningar men lovar inte bort någon ännu, speciellt inte av tikarna. Många har blivit förtjusta i dom "vita" valparna, eller lever som vissa säger. Dom är varken vita eller lever (lever finns inte heller på rasen, men den som inte kan färggenetiken tror kanske det) Dessa två är creme och tiken har fått en vit bläs. 
Alla valpar mår bra, är stora och starka. Kakan är, som väntat, en underbara mamma.

Läs hela inlägget »

Mira & Nina for till Int hundutst i Fauske, Norge och ställde för domare Birgitta Svarstad. Dom blev BIR med CACIB, hon kan den där hunden! Fantastiskt!

Läs hela inlägget »