2024 > 06

Tiden går verkligen fort, nyss väntade man bara på att valparna skulle öppna ögonen, och komma upp på benen. Nu blir det superglada när jag kommer in till dem, och klättrar upp i famnen direkt jag sätter mig i lådan! De är så fina, färgerna har ljusnat massor och snart får de börja komma ut. 

Imorgon åker jag & Skroot till Gällivare på årets första utställning för i år och i helgen ska valparna få lite större att bo i. Deras pappa Joker ska också till Gällivare och efter han
tog Cert på förra helgens utställning står han nu med chans att bli champion, vi hoppas såklart! Under veckan som gick klarade han även sin Lure Coursing licens och får nu tävla.

Läs hela inlägget »

Igår blev valparna 1 vecka, det är så spännande att följa dom och se hur de växer varje dag. Nu senast de små öronen som från att ha legat slickade bakåt har börjat fladdra och stå upp lite. Om några dagar börjar jag nog se små springor till ögon .. 

Läs hela inlägget »

Natten till igår fredag så födde Uma sina valpar, och det blev hela 9 stycken små underverk. Allt gick så himla bra även om det tog några timmar innan alla var ute. Alla valpar är starka och pigga, de diar som de ska och Uma är verkligen en supermamma som inte lämnar sina små med blicken. På nåder får jag med henne ut och rasta men hon skyndar sig tillbaka för att pyssla om dom igen.

Det blev fem hanar, fyra tikar och valparna har lite olika färger och tecken, några verkar bli fawn med vita tecken, några brindle med vita tecken. Det visar sig mer och mer framöver vad deras färg blir till slut ..

MIn första helt egna kull, med mitt egna namn. Ni är så välkomna
till världen små Moorecakes!

Läs hela inlägget »

Uma är dräktig och det närmar sig med stormsteg, det är så ofantligt spännande att se få se vad som gömmer sig i magen!

Jag ska försöka uppdatera tätare här då jag vet att många kikar in för att få veta nyheterna. Uma har mått bra förutom lite illamående några dagar men det är ju vanligt. Igår kväll passade jag på att gå ner till standen sent på kvällen, och vilken himmel jag fångade, hon är så fin den blivande mamman.

Läs hela inlägget »