Bara en vecka kvar

Det känns helt overkligt, idag blir valparna 7 veckor och nästa helg börjar de första flytta. Det är verkligen en sån glädje att ha en valpkull, hela dagarna går åt att vara med dom och se på deras upptåg.

Jag kliver upp senast halv sex varje morgon, och när jag öppnar grinden till hundrummet så siter de som tända ljus tills de ser mig eller ligger kvar och sover så jag får väcka dom. Eftersom jag har utgång direkt från rummet så tar jag ut de direkt, och det är knappt någon städning alls i hagen. De är verkligen så enkla att ha, och världens gulligaste.

Min plan var också att ha sommarvalpar just för att det är så mycket enklare, och för att jag vill ge valparna de allra bästa grunden inför livet. De blir vana att rasta ute, van vid olika ljud och får röra sig fritt ute på gården. De sover också otroligt gott om natten eftersom de kunnat vara ute hela dagarna.

I helgen blir första bilturerna och några promenader i skogen med allihopa. Här hemma har jag hela gården inhägnad, ca 2000 kvm så idag ska vi utforska den yttre hagen, valparna har hittills haft en mindre inhägnad med 1/3 av gården och öppet in till altanen under tak och huset. Mamma Uma passar på att låta mormor Kakan ta ansvaret ibland och valparna kunde inte ha en bättre mormor som leker med dom, genomsnäll och uppfostrande, hon har ju själv haft 21 valpar. Jag är så ofantligt tacksam över henne <3

Nu ska bara de sista gossarna hitta sina fina hem. Jag ska fortsätta njuta en vecka till av hela finaste gänget och hoppas på härligt väder ute.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln